Naši proizvodi

Church & Dwight

cover.jpg

O NAS

Ustanovljeno leta 1846, Church & Dwight predstavlja eno od vodilnih podjetij z artikli hitre potrošnje v ZDA. Proizvajamo in tržimo širok asortiman vodilnih izdelkov za dom, osebno nego inposebne namene, za potoršnike in poslovne partnerje v 115 državah. Podjetje deluje pod tremi glavnimi divizijami: izdelki za domači trg (Domestic Consumer Products), izdelki za mednarodni trg (International Consumer Products) in izdelki za posebne namene (Specialty Products).

Segment Consumer Domestic vključuje osem naših močnih blagovnih znamk, ARM & HAMMER, Trojan, First Response, Nair, Spinbrush, Oxi Clean, Orajel in XTRA ter ostale izdelke za gospodinjstvo in osebno nego.

Segment Consumer International prodaja niz izdelkov za gospodinjstvo in osebno nego, od katerih nekateri na tržiščih Kanade, Francije, Avstralije, Anglije, Mehike, Brazilije in Kitajske, uporabljajo isto blagovno znamko kot naši izdelki iz linij za domači trg.

Segment Specialty Products je največji ameriški proizvajalec natrijevega bikarbonata (sode), ki ga prodaja skupaj z drugimi posebnimi anorganskimi kemikalijami za različne namene uporabe v industriji, inštitutih, medicini in prehranski industriji. Ta segment trži tudi asortiman hrane za živali in specializirana čistila.

Naši ustanovitelji

Austin Church je bil rojen leta 1799, v mestu East Haddam, država Connecticut. Na univerzi Yale je študiral medicino in leta 1823 doktoriral. Po tem, ko se je poročil z Nancy Dwight, se je Dr. Church preselil v Hartford, kasneje pa je živel v mestu Rochester, v državi New York.

Brat Nancy Dwight, John, je bil rojen v kraju South Hadley, država Massachusetts leta 1819, kot potomec Johna Dwighta, ki je bil rojen v Angliji leta 1600, ustalil pa se je v mestu Deedham, država Massachusetts.

V letu 1846 sta pripravila prvi izdelek, katerega domače ime naj bi bilo: sodin bikarbonat – to je, jedilna soda.

Naši začetki

Prva tovarna Church and Dwight je bila domača kuhinja ustanoviteljev, z jedilno sodo in papirnatimi vrečkami za embalažo pri roki. Danes se čisti sodin bikarbonat procesira in pakira s pomočjo specializirane, moderne mehanizacije in nikoli ne pride v stik s človeškimi rokami.

Leto kasneje,l eta 1847, je bilo oblikovano podjetje John Dwight & Company. Dwightov saleratus (natrijev bikarbonat), posvoji Cow Brand kot trgovsko znamko (zaradi uporabe kislega mleka s saleratusom pri peki). Standardno pakiranje je tehtalo en funt.

Naša blagovna znamka

Zaradi popularnosti med potrošniki, je dr. Church zaznal rastočo potrebo in zpovpraševanje po sodi. Povečal je proizvodnjo in formiral partnerstvo, Church & Company, s sinovoma, Jamesom A. Churchem in E. Dwight Churchem. Svoj proizvod so tržili pod blagovno znamko ARM & HAMMER™.

V letu1896 potomci Austina Churcha in Johna Dwighta združijo svoje interese pod imenom Church & Dwight Co., Inc

Naš doseg

Sodo sedaj lahko najdemo v skoraj vsaki kuhinji, milijoni Američanov jo smatra kot nekaj nujnega.

Seveda uporaba sode ni omejena le na kuhinjo. Uporablja se po vsej hiši, v vsaki fazi gospodinjstva in osebne higiene. ARM & HAMMER™ soda, prvič pripravljena v vasi v Novi Angliji, se sedaj uporablja po vsem svetu.

Strategija & kreativnost

Analitično, strateško razmišljanje
K poslu pristopamo analitično in skrbno, s prepoznavanjem strategij, ki ustvarjajo prednost in rešujejo težave. Naši ljudje so na vrhu svojih področjih odgovornosti in v konkurenčnem okolju.

Kreativnost in inovacije
Neprestano generiramo nove ideje, razmišljamo izven okvirjev a ostajamo strateško osredotočeni. Vedno razmišljamo o možnostih in ne o omejitvah.

Fokus & mojstrstvo (spretnost)

Zunanji fokus
Vzdržujemo osredotočenost na naše potrošnike, stranke, dobavitelje in tekmece. Vidimo širšo sliko, kar krepi našo konkurenčnost. Iščemo priložnosti za sodelovanje z »outsiderji« kar nam pomaga povečati naše prednosti in razmišljamo lokalno, mislimo globalno - “Act Local, Think Global.”

Funkcionalna spretnost
Naši zaposleni izkazujejo sposobnost, da dosledno delajo na visoki ravni, v okviru svojih poslovnih funkcij.

Sodelovanje & komunikacija

Sodelovanje
Razvijamo produktivne delovne odnose znotraj in preko naših poslovnih enot in funkcij. Gradimo timsko delo in zaupanje in si prizadevati za win-win rešitev.

Komunikacija
Pišemo in govorimo prepričljivo in jedrnato na načine, ki gradijo predanost.

Okoljska ozaveščenost

Pri Church & Dwight, smo zavezani k poslovanju na trajnostno in okoljsko odgovoren način, hkrati pa si prizadevamo za doseganje poslovnih ciljev. Menimo, da je močna finančna uspešnost tista, ki nam omogoča, da še naprej podpiramo pomembne okoljske in skupnostne projekte. Nenehno ocenjujemo vplive našega delovanja na okolje in spodbujamo okoljsko ozaveščenost z našimi zaposlenim.

 • 193154_4.1400930202.jpg
 • 199387_4.1405774041.jpg
 • FF-170811-Deodorising-wash.jpg
 • FF-170811-Soothing-wash.jpg
 • Free-Femfresh-Intimate-Wipes-Sample-Gratisfaction-UK-Freebies.jpg
 • femfresh.jpg
 • pearl-drops.jpg
 • pearl-drops2.jpg
 • smokers.jpg
 • smokers2.jpg
 • white-pearls.jpg